Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΜΕΣΣΑΠΙΑ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ



Επίσκεψη εργασίας σήμερα στα Μεσσάπια για την παρακολούθηση σημαντικών έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής τα οποία εκτελούνται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


Πρώτος σταθμός η Τριάδα, όπου εκκινήσαμε κατόπιν του σχετικού αιτήματος του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων τις εργασίες καθαίρεσης και ανακατασκευής υφιστάμενης γέφυρας σε τμήμα της δημοτικής οδού Τριάδα-Παραγάλι. Η νέα γέφυρα θα έχει σαφώς μεγαλύτερες διαστάσεις με μήκος 11 μ., πλάτος 6 μ. και ύψος 4 μ. αυξάνοντας σημαντικά την υδραυλική της παροχή, και αναμένεται να είναι λειτουργική το αργότερο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την πόλη των Ψαχνών, όπου εκτός του μεγάλου έργου προστασίας του Μεσσάπιου ποταμού εντός και εκτός οικισμού, πραγματοποιήσαμε στοχευμένες παρεμβάρεις και στο ρέμα Μαντάνια ολοκληρώνοντας εργασίες καθαρισμών και θωράκισης του ρέματος στη θέση Καλκαντρί.
Κλείσαμε την επίσκεψη μας, με τον έλεγχο της σημαντικής προόδου των εργασιών καθαρισμού, διάνοιξης και αντιπλημμυρικής θωράκισης του Μεσσάπιου ποταμού στον κάμπο της Καστέλλας και στην εκβολή του στο βόρειο Ευβοϊκό, έργο το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά την ασφαλή ροή του ποταμού στη θάλασσα, μειώνοντας αισθητά τον κίνδυνο πλημμύρας σε οικισμούς, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται αναπτυγμένες στην περιοχή.
Τα αποτελέσματα της δουλειάς και της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, και κυρίως των ανθρώπων πίσω από αυτούς, μας γεμίζει με δύναμη να συνεχίσουμε με υπομονή και επιμονή παρά τις όποιες αντιξοότητες, την συλλογική προσπάθεια να κάνουμε τον τόπο μας πιο ανθεκτικό μπροστά στους κινδύνους της κλιματικής κρίσης.
Συνεχίζουμε














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αργολίδα: Προφυλακίστηκε ο 17χρονος

Στη φυλακή οδηγήθηκε το 17χρονο παιδί που ξύρισε με φαλτσέτα ένα 12χρονο αγόρι στο προαύλιο του σχολείου, στην Ερμιόνη  Αργολίδας . Προφυλακ...