Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Λαύριο: Οι μπογιές, το κουτί και τα στοιχεία που ήξεραν οι δράστες



Η ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο για τους αστυνομικούς δεν είναι μια απλή υπόθεση που έγινε από κοινούς κακοποιούς.


Πρόκειται, όπως λένε, για ένα πολύ καλά σχεδιασμένο χτύπημα που έγινε ακριβώς δίπλα από κατάστημα αλυσίδας εμπορίας παιχνιδιών με τη λεία των δραστών να ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Οι δράστες μάλιστα φαίνεται να γνώριζαν ότι το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν το τελευταίο στο δρομολόγιο που θα έκανε το όχημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο ένας υπάλληλος της χρηματαποστολής βρισκόταν μέσα στο κατάστημα και είχε φέρει κάποιες τσάντες με χρήματα και ο δεύτερος ήταν μέσα στο κατάστημα.

Οι δράστες, που εμφανίστηκαν στο σημείο με ένα γρήγορο πράσινο αυτοκίνητο, στην αρχή πέταξαν μπογιές στο άσπρο όχημα της χρηματαποστολής και στη συνέχεια πέταξαν μπογιές στο παρμπρίζ. Στη συνέχεια βγήκαν έξω από το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν με κουκούλες, ιατρικές μάσκες και ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Οι ληστές στη συνέχεια άφησαν ένα κουτί, λέγοντας στον υπάλληλο ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό. Με αυτό τον τρόπο εκφόβισαν τον υπάλληλο ότι με την έκρηξη θα σπάσουν το τζάμι του οχήματος.

Με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις στη συνέχεια έσκασαν με μαχαίρια που είχαν τα λάστιχα του φορτηγού και με Καλάσνικοφ ανάγκασαν τον υπάλληλο να βγει έξω. Ο υπάλληλος δεν μπόρεσε να μείνει εντός του οχήματος γιατί δεν ήταν θωρακισμένο και ένας από τους δράστες άρπαξε τουλάχιστον 15 σάκους με πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ερευνούν την ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο, το μεσημέρι της Πέμπτης τέσσερις δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, απείλησαν με όπλα, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους της και αφαίρεσαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου