Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Σάλος στο Επιμελητήριο Εύβοιας


Αναταραχή επικρατεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Εύβοιας, καθώς όπως φαίνεται ο Πρόεδρος Γιάννης Γεροντίτης έχει υπογράψει δεκάδες παράνομες απευθείας αναθέσεις οι οποίες σύμφωνα με την νομοθεσία δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει και αντιμετωπίζουν ποινή ακυρότητας.


Κατ εξακολούθησε παρατηρούμε στην Διαύγεια απευθείας αναθέσεις για ενημέρωση των μελών του επιμελητηρίου καθώς και των πολιτών σε κατά δήλωσή τους μέσα ενημέρωσης τα οποία δεν αποτελούν εγγεγραμμένα μέλη στο νέο Μητρώο Έντυπου & Ηλεκτρονικού Τύπου ενώ σύμφωνα με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε’ του Νόμου 5004/2022 υπάρχει

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Άρθρο 22

Απαγόρευση διαφήμισης φορέων του Δημοσίου και της Γενικής Κυβέρνησης σε μη πιστοποιημένα έντυπα ή ιστοσελίδες ενημερωτικού περιεχομένου

  1. Η καταχώριση διαφημίσεων και κάθε άλλη καταχώριση έναντι άμεσου ή έμμεσου αντίτιμου από τον δημόσιο τομέα και τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης όπως ορίζονται στις περ. α’ έως και στ’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), πραγματοποιείται, με ποινή ακυρότητας της σύμβασης ή εντολής, μόνο σε έντυπο τύπο ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στο Μ.Ε.Τ.
  2. Η καταχώριση διαφημίσεων και κάθε άλλη προβολή έναντι άμεσου ή έμμεσου αντίτιμου από τον δημόσιο τομέα και από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης όπως ορίζονται στις περ. α’ έως και στ’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 πραγματοποιείται, με ποινή ακυρότητας της σύμβασης ή εντολής, μόνο σε ηλεκτρονικό τύπο ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στο Μ.Η.Τ.
  3. Για την κατανομή των διαφημίσεων και λοιπών καταχωρίσεων της περ. γ’ του άρθρου 3, οι αναθέτουσες αρχές λαμβάνουν υπόψη και το μέγεθος της επιχείρησης, τα προβλεπόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 4 και την παρ. 3 του άρθρου 10 του παρόντος, καθώς και στην παρ. 2 του άρθρου 7 του π.δ. 261/1997 (Α’ 186)


Στην τελευταία συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής το θέμα αυτό συζητήθηκε και όπως αποφάνθηκε μετά από την παρέμβαση της Νομικής συμβούλου του Επιμελητηρίου, οι απευθείας αναθέσεις αυτές δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει.

Τα μέλη όπως και ο Πρόεδρος δήλωσαν άγνοια της παραπάνω νομοθεσίας και ότι από εδώ και πέρα το Επιμελητήριο θα δίνει μόνο σε Μέσα ενημέρωσης που είναι όντως εγγεγραμμένα στο Μητρώο, πλην όμως δεν έγινε καμία αναφορά στο να ακυρωθούν όλες αυτές οι αναθέσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Φυσικά το επίμαχο θέμα έλαβε υπόψιν του το υπουργείο Ανάπτυξης μετά από παρέμβαση το οποίο εποπτεύει το Επιμελητήριο Εύβοιας για να διερευνηθεί με ποιο τρόπο έγιναν αυτές οι αναθέσεις και με ποια κριτήρια.

 https://eviathema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1ο Συμπεριληπτικό Παιδικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

  Ο Δήμος Χαλκιδέων, με αφορμή τη συμπλήρωση 1 έτους λειτουργίας του Γραφείου ΑμεΑ, διοργανώνει το 1ο Συμπεριληπτικό Παιδικό Φεστιβάλ Χαλκίδ...