Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Δημοσκόπηση Alco: Όλα δείχνουν ρεκόρ αποχής (60%) – Από 29,5% έως 33,9% η ΝΔ



Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρωνει από 14,6% έως 17,8% ενώ το ΠΑΣΟΚ από 10,8% ως 13,8% σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Alco.

Ενδείξεις τεράστιας αποχής είναι τα ποσοστά που καταγράφει η  δημοσκόπηση της Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha.



Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης (το δεύτερο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου) η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει σαφές προβάδισμα ωστόσο αυτό που καταδεικνύουν τα στοιχεία είναι ότι αναμένεται η αποχή να αγγίξει ακόμα και το 60%.

Η τάση αντί να είναι αυξητική είναι μειούμενη όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές σε ό,τι αφορά στην αποχή κρίνει ο Κώστας Παναγόπουλος της Alco με 6 στους 10 να μην πιστεύουν ότι κάτι θα αλλάξει. Αυτό που συμπεραίνει είναι ότι δεν λειτούργησε το διακύβευμα που επιχείρησε να βάλει η ΝΔ στην ατζέντα. «Δεν πέρασε το αφήγημα» είπε χαρακτηριστικά.

Με βάση τα μαθηματικά δεδομένα η ΝΔ, στην εκτίμηση ψήφου κινείται μεταξύ 29,5 μέχρι και 33,9% λίγο κάτω από τον στόχο τηςο ΣΥΡΙΖΑ έως 17,8% και το ΠΑΣΟΚ έως 13,8% . Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ανοίγει η μάχη για την 4η θέση από ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλείται στη δεύτερη θέση, ενώ στην 4η θέση μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο η αποχή.

Λίγο αν επηρεάσει το ζήτημα του πόθεν έσχες του Κασσελάκη, που ήταν εκτός της χρονικής διεξαγωγής της δημοσκόπησης, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στα υψηλά και χαμηλά ποσοστά κρίνει ο Κώστας Παναγόπουλος.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται με ποσοστό 26,6% ο ΣΥΡΙΖΑ 13% Το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 6,9% η Ελληνική λύση 7,4%.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1ο Συμπεριληπτικό Παιδικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

  Ο Δήμος Χαλκιδέων, με αφορμή τη συμπλήρωση 1 έτους λειτουργίας του Γραφείου ΑμεΑ, διοργανώνει το 1ο Συμπεριληπτικό Παιδικό Φεστιβάλ Χαλκίδ...