Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Οι άγνωστοι πρωτοπόροι της Μεσογείου - Βαγιας Κατσος



Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Οι άγνωστοι πρωτοπόροι της Μεσογείου» από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Χαλκίδας, την Παρασκευή 1η Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στο καφέ του ξενοδοχείου Χαρά, στη Χαλκίδα.


Σε έναν κατάμεστο από φίλους και μέλη του ομίλου χώρο, ο συγγραφέας-εκδότης Βάγιας Κατσός παρουσίασε το έπος του χαλκιδικού αποικισμού στη Μεσόγειου που αναδεικνύει τον 8ο αι. π.Χ. ως το Χρυσό Αιώνα της Χαλκίδας, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον. Στο τέλος της παρουσίασης, ακολούθησε διάλογος με το κοινό, όπου εκφράστηκε, μεταξύ άλλων, η πρόταση από την κα Αμφιτρίτη Αλημπατέ (σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού της Π.Σ.Ε.) όσα αναφέρονται στο βιβλίο να αποτελέσουν την αφορμή για τη διοργάνωση ενός σχετικού επιστημονικού συνεδρίου στη Χαλκίδα.
Στην εκδήλωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό η Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Χαλκίδας, κα Αγγελική Γαλάνη-Χαλιώτη και το νεοεισερχόμενο μέλος του εν λόγω ομίλου, κα Ιωάννα Ακριώτη, δικηγόρος. Παρευρέθησαν τα μέλη του συλλόγου: Κατερίνα Βοσκού (συνταξιούχος εκπαιδευτικός), Γιολάντα Δημητρίου (συμβολαιογράφος), Ελένη-Ρόζα Νικολάου (συνταξιούχος εκπαιδευτικός), Κατερίνα Σκιά (διαιτολόγος-διατροφολόγος), Μαρία Σκούρα (συνταξιούχος υποθηκοφύλακας), Δήμητρα Παπαμιχαήλ (συνταξιούχος γιατρός), Κίτσα Παπαδημητρίου-Γαβαλά (συνταξιούχος διακοσμήτρια), κ.α. Επίσης, η Άννα Παππά (υπ. δήμαρχος Χαλκιδέων) και ο Φώτης Λαγός (υπ. βουλευτής Ν. Ευβοίας).










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχίζει το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών

Αρχίζει  όπως όλα δείχνουν σύντομα το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών