Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Χαλκίδα - Λούνα παρκ: H 13χρονη σκοτώθηκε το 2019 στο ίδιο μηχάνημα που τραυματίστηκε η 9χρονη


Αυξάνονται τα ερωτήματα σχετικά με το λούνα πάρκ που είχε σκοτώθεί μία ανήλικη και είχε τραυματιστεί μία άλλη. Η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ σε Χαλκίδα και Αλμυρό είναι καταδικασμένη ωστόσο κέρδισε διαγωνισμό για πανηγύρι στη Λάρισα τον Σεπτέμβριο.


Η «βασίλισσα των λούνα παρκ» είναι ιδιοκτήτρια στο χώρο αναψυχής στη Χαλκίδα όπου τραυματίστηκε, τον Ιούλιο του 2009, μια 9χρονη. Η ίδια ήταν ιδιοκτήτρια στο λούνα παρκ, στον Αλμυρό Βόλου όπου έχασε τη ζωή της το 2019 μια 13χρονη, μάλιστα στο ίδιο παιχνίδι.

Η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια φέτος πλειοδότησε σε διαγωνισμό του δήμου Λάρισας για το ετήσιο πανηγύρι στη Νεάπολη που γίνεται το Σεπτέμβριο, για να εγκαταστήσει εκεί λούνα παρκ ιδιοκτησίας της. Στους όρους του διαγωνισμού όμως περιλαμβάνεται η προϋπόθεση να μην έχει καταδίκη συναφή με την επαγγελματική της δραστηριότητα.

Η γυναίκα κέρδισε τον διαγωνισμό, παρότι έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή για τον τραυματισμό της 9χρονης στο ατύχημα της Χαλκίδας, ενώ έχει παραπεμφθεί να δικαστεί με βούλευμα στο Μικτό Ορκωτό για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης με ενδεχόμενο δόλο, για τον θάνατο της 13χρονης στον Αλμυρό Βόλου.

Στο πόρισμά τους οι πραγματογνώμονες της υπόθεσης θανάτου της 13χρονης στο λούνα παρκ στον Αλμυρό, έκαναν μια αδιανόητη διαπίστωση: «Το παιχνίδι που έχασε τη ζωή της η 13χρονη στον Αλμυρό είναι το ίδιο ακριβώς μηχάνημα από το οποίο 10 χρόνια πριν, στις 27 Ιουλίου του 2009, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είχε γλιστρήσει από τη θέση της μια 9χρονη στη Χαλκίδα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της. Το παιχνίδι είναι κατασκευής του 1991 από ιταλική εταιρεία».

Σύμφωνα με το Mega oι δικαστές που παρέπεμψαν την «βασίλισσα των λούνα παρκ» σε δίκη για τον θάνατο της 13χρονης στον Αλμυρό είναι ξεκάθαροι. Παρέλειψε ως ιδιοκτήτρια της επιχείρησης να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χαλκίδα: Θα “φωτίσει” και πάλι ο ήλιος του Αλέξανδρου

Το Σάββατο φτιάχνουμε την τούρτα του γιου μου και πρέπει να μπορεί να την δει από εκεί ψηλά. Κάθε κεράκι που θα ανάψουμε βοηθάει σ' αυτό...