Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Φλέγεται η Μέση Ανατολή



Κύμα αεροπορικών επιδρομών στον νοτιοανατολικό Λίβανο από το Ισραήλ είναι σε πλήρη εξέλιξη από νωρίς το απόγευμα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, λίγο πριν τις 7 απόγευμα, πως βομβαρδίζει τη Βηρυτό, με μια πηγή ασφαλείας να αναφέρει ισραηλινά πλήγματα στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου.


Λίγα λεπτά νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο του Λιβάνου (ANI) μετέδωσε πως το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα ένα νέο κύμα ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στον ανατολικό Λίβανο, σε συνέχεια μιας μέρας εντατικών βομβαρδισμών που ήδη από το πρωί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 350 ανθρώπους - τη φονικότερη μέρα στον Λίβανο από τον εμφύλιο πόλεμο - έχουν τραυματίσει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, έχουν εκτοπίσει χιλιάδες οικογένειες, προκαλώντας πανικό σε κατοίκους.

Το κρατικό πρακτορείο του Λιβάνου (ANI) μετέδωσε ότι η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε νέο κύμα επιδρομών στην κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο νωρίς το βράδυ.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τρέπονται σε φυγή στον νότιο Λίβανο «λόγω των ισραηλινών θηριωδιών», δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Λιβανέζος υπουργός αρμόδιος για την αντιμετώπιση κρίσεων, Νάσερ Γιασίν.

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 356 ενώ των τραυματιών σε 1.246 μεταξύ των οποίων 42 γυναίκες, 24 παιδιά και ιατρικό προσωπικό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της χώρας. Προηγούμενος απολογισμός του υπουργείου έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς και πάνω από 400 τραυματίες από τα σημερινά πλήγματα του Ισραήλ.

Στους 356 ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου αναφέρει ότι 356 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιδρομών σε πόλεις και χωριά στο νότιο Λίβανο, Μπεκάα και Μπάαλμπεκ, από σήμερα το πρωί. Αναφέρει ότι μεταξύ των νεκρών είναι 24 παιδιά και 42 γυναίκες, ενώ άλλοι 1.246 έχουν τραυματιστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τιμήθηκαν οι Άγιοι μάρτυρες και οι πρόσφυγες της Μικρασιατικής τραγωδίας

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Προκόπι Ευβοίας τιμήθηκε η μνήμη των αγίων μαρτύρων τη...