Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου



Εδώ και χιλιάδες χρόνια στέκεται δίπλα στον άνθρωπο, με τον δικό του, μοναδικό και πολυδιάστατο τρόπο. Η 26η Αυγούστου είναι αφιερωμένη στο πιστότερο φίλο του ανθρώπου


Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου είναι η σημερινή, 26 Αυγούστου. Μια ημέρα αφιερωμένη στον σκύλο, που δεν παύει να μας εκπλήσσει με τις ικανότητες, τον χαρακτήρα, τη γενναιοδωρία της ψυχής του. Πάντα δίπλα στον άνθρωπο: σύντροφος, φίλος, πιστός, προστάτης., συνεργάτης, δάσκαλος, γιατρός, οδηγός τυφλών, διασώστης…


  • Σκύλοι βοηθοί (Service Dog): προσφέρουν υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρίες, και εκπαιδεύονται ατομικά για να κάνουν κάποια δουλειά ή να εκτελούν δραστηριότητες προς όφελος του πάσχοντα.
  • Σκύλοι ισορροπίας: είναι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, που βοηθούν όσους χρησιμοποιούν μπαστούνια ή πατερίτσες, παρέχοντάς τους ισορροπία και σταθερότητα.
  • Σκύλοι για κουφούς (Hearing Dog): Εκπαιδεύονται για να ειδοποιούν όταν ακούν έναν ήχο, και να οδηγούν τον κουφό προς τον ήχο.
  • Σκύλοι που έχουν εκπαιδευτεί για να ειδοποιούν τον ασθενή για την επικείμενη υπογλυκαιμία, ή υπεργλυκαιμία.
  • Σκύλοι συναισθηματικής υποστήριξης (κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διαταραχές άγχους): Τις περισσότερες φορές είναι συνοδοί σε αεροπλάνα.
  • Σκύλοι διάσωσης: αναζητούν ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο.
  • Σκύλοι θεραπείας (πρόγραμμα R.E.A.D): βοηθούν, κυρίως, παιδιά με δυσλεξία ή μαθησιακά προβλήματα. Επίσης, βοηθούν παιδιά με έλλειψη προσοχής, και βελτιώνουν τις γνώσεις τους σε έννοιες, όπως το μέγεθος, το χρώμα, το σχήμα.
  • Σκύλοι – οδηγοί τυφλών: Ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά, αλλά και όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επεξεργασία πληροφοριών από τις αισθήσεις τους. Η αισθητηριακή ολοκλήρωση είναι η διαδικασία οργάνωσης των αισθήσεων (όραση, όσφρηση, ακοή, αφή).








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ENA ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟΥΣ NIGHT BANDITS ( VIDEO / ΦΩΤΟ )

Βρεθήκαμε τις προβες του Rock συγκροτήματος από την Χαλκίδα και σας παρουσιάζουμε τους NIGHT BANDITS ........