Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Παρέμβαση υπουργείου στο Επιμελητήριο Ευβοίας



Κατ εξακολούθηση μετά από αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής, του Προέδρου Γιάννη Γεροντίτη και τον έλεγχο του Οικονομικού επόπτη κ. Κουτσιάφτη αναρτιούνταν στην Διαύγεια απευθείας αναθέσεις για ενημέρωση των μελών του επιμελητηρίου καθώς και των πολιτών σε κατά δήλωσή τους μέσα ενημέρωσης τα οποία δεν αποτελούν εγγεγραμμένα μέλη στο νέο Μητρώο Έντυπου & Ηλεκτρονικού Τύπου.


Το μεσημέρι της Τετάρτης σύμφωνα με πληροφορίες Το Τμήμα μητρώων και διαφάνειας της Διεύθυνσης εποπτείας μέσων ενημέρωσης απέστειλε αλληλογραφία προς το Επιμελητήριο Εύβοιας, οπού αφού αρχική ενημέρωνε τους υπεύθυνους ότι αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (και άρα όχι ιδιωτική επιχείρηση όπως φαντάζονται κάποιοι ότι είναι) και θα πρέπει να εφαρμόσουν το θεσμικό πλαίσιο το οποίο λέει ρητώς ότι:

Η καταχώριση διαφημίσεων και κάθε άλλη προβολή έναντι άμεσου ή έμμεσου αντίτιμου από τον δημόσιο τομέα και από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης όπως ορίζονται στις περ. α’ έως και στ’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 πραγματοποιείται, με ποινή ακυρότητας της σύμβασης ή εντολής, μόνο σε ηλεκτρονικό τύπο ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στο Μ.Η.Τ.

Αυτό που απομένει φυσικά είναι να ακυρωθούν οι παράνομες συμβάσεις που υπογράφηκαν από το πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Γεροντίτη και ελέγχθηκαν από τον οικονομικό επόπτη κύριο Κουτσιάφτη και να επιστραφούν τα χρήματα από τους παραλήπτες των συμβάσεων.

Για τον δεύτερο βέβαια μετά από τόσα χρόνια στην συγκεκριμένη θέση δημιουργεί αλγεινή εντύπωση η άγνοια του συγκεκριμένου νόμου ή γιατί δεν ρωτήθηκε η νομική σύμβουλος που διαθέτει το ίδιο το Επιμελητήριο.



 https://eviathema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1ο Συμπεριληπτικό Παιδικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

  Ο Δήμος Χαλκιδέων, με αφορμή τη συμπλήρωση 1 έτους λειτουργίας του Γραφείου ΑμεΑ, διοργανώνει το 1ο Συμπεριληπτικό Παιδικό Φεστιβάλ Χαλκίδ...