Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

ΕΛΕΝΑ ΒΑΚΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Η φωτιά στο Αφράτι έσβησε. Κάηκαν δυστυχώς περίπου 20.000 στρέμματα δάσους.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ
✅️Στους Πυροσβέστες, από τον Αρχηγό μέχρι τον πιο χαμηλόβαθμο, που ασταμάτητα για δύο μέρες, ξεπέρασαν τις ανθρώπινες αντοχές. Σε αυτούς που το πρώτο βράδυ σταμάτησαν τη φωτιά που πήγαινε προς Καμάρι, επειδή επιχειρούσαν όλη τη νύχτα, επάνω στις φλόγες. Σε αυτούς που διακινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή σε κάθε πυρκαγιά. Γιατί έτσι είναι.
✅️Στους πιλότους των εναέριων μέσων. Χωρίς αυτούς καμία πυρκαγιά δεν μπορεί να κατασταλεί.


✅️Στους εθελοντές. Δεν τους αναφέρω αναλυτικά, γιατί φοβάμαι μήπως ξεχάσω κάποιον. Οι ομάδες μας από Χαλκίδα και Εύβοια, αλλά και από την Αττική. Σε αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν, γιατί όπως χαρακτηριστικά μου είπαν "Δεν αντέχω να βλέπω τον κίνδυνο στην τηλεόραση. Πήρα το αυτοκίνητο και ήρθα. Είμαι στη διάθεσή σας." Τους ζήσαμε και στις πλημμύρες του 2020. Άνθρωποι πρότυπο. Που ανώνυμα, βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ.
✅️Σε αυτούς που σκέφτηκαν και βοήθησαν στη μέριμνα. Στην εταιρεία ΔΙΡΦΥΣ Α.Ε. που προσέφερε τα νερά και φαγητό. Στα παιδιά της ΟΝΝΕΔ Ευβοίας που έφεραν προμήθειες.
✅️Στον Δασάρχη και τους υπαλλήλους του Δασαρχείου Χαλκίδας. Για την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει φέτος με τις ζώνες antinero και τις πολύτιμες γνώσεις τους.
✅️Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας, για την συνεχή υποστήριξη των επιχειρήσεων.
✅️Στην ηγεσία και τη δομή του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Στον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, στον ΓΓ Βασίλη Παπαγεωργίου, που ήταν εκεί και σε συνεχή επικοινωνία μαζί μας. Στο ΕΣΚΕΔΙΚ με το οποίο είμαι σε συνεχή επικοινωνία και στα περιστατικά, αλλά και όταν υπάρχει κίνδυνος.
✅️Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την προσφορά της σε μηχανήματα και τη συνδρομή σε όλη την επιχείρηση.
✅️Στον Δήμαρχο Γιώργο Ψαθά, που ήταν εκεί και όταν η πυρκαγιά πέρασε τα διοικητικά του όρια.
✅️Στους υπαλλήλους του Δήμου, τον Προϊστάμενο και τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας και όλους όσοι επιχειρούσαν συνεχώς με τα μηχανήματα και τις υδροφόρες, χωρίς ξεκούραση.
✅️Στους συνεργάτες μου αρμόδιους Αντιδημάρχους, στον Πρόεδρο της Κοινότητας Αφρατίου και στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αφρατίου.
Από σήμερα ζητώ να κηρυχθούν οι Κοινότητες Αφρατίου και Φύλλων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ξεκινά ο σχεδιασμός για να φτιάξουμε πάλι το δάσος μας.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχίζει το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών

Αρχίζει  όπως όλα δείχνουν σύντομα το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών