Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ( ΑΦΡΑΤΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ) - ΦΩΤΟ /VIDEO



Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Εύβοια μετά από μία πολύ δύσκολη νύχτα.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς στην Εύβοια, καθώς η ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών και των κατοίκων απέδωσε καρπούς και πλέον η φωτιά έχει περιοριστεί σε διάσπαρτες εστίες.


«Υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες εστίες και  αρκετά μεγάλος φόβος για αναζωπυρώσεις. Δεν έχουμε ενεργό μέτωπο αλλά παραμένουμε στο σημείο διότι είναι δύσβατο και δύσκολο και σε περίπτωση αναζοπύρωσης θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε στο evima.gr ο διοικητής της πυροσβεστικής του Νομού, Κωνσταντίνος Ψαρρός.


Στην Εύβοια και στην φωτιά στο Αφρατι βρέθηκε εχθές το βράδυ ο υπουργός πολιτικής προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συντονιστική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργείων, των ΟΤΑ και εκπροσώπων όλων των σωμάτων ασφαλείας.


Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο μέτωπο της φωτιάς πήραν μέρος εκτός από τον κ Κικιλια ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανος , ο Αντιπεριφερειαρχης Γιώργος Κελαιδιτης , οι Βουλευτες Καραμπατσωλη και Ζεμπιλης καθώς επίσης και η Δήμαρχος Χαλκιδεων Ελενα Βακα. 












Η Δήμαρχος Χαλκιδεων Ελενα Βακα δήλωσε λίγο μετα την Σύσκεψη που εγινε στο μέτωπο της φωτιάς .

Συνεχίζεται όλη τη νύχτα η προσπάθεια ελέγχου του μεγάλου πύρινου μετώπου στην περιοχή του Αφρατίου.

100αδες πυροσβέστες Έλληνες, Ρουμάνοι, Μολδαβοί, δασοκομάντος, στρατιώτες, εθελοντές, διασώστες, θηροφύλακες, αστυνομικοί, από όλη την Εύβοια, την Αττική, τη Βοιωτία, δεκάδες μηχανήματα και πυροσβεστικά οχήματα, είναι στη μάχη της μη εξάπλωσης της φωτιάς.
Ο Δήμος Χαλκιδέων είναι εκεί από την πρώτη στιγμή, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε.
Στις 6.30 το πρωί θα σηκωθούν δύο κύκλοι εναέριων μέσων, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά στην κατάσβεση, χωρίς κενά για ανεφοδιασμό.
Η φωτιά κατευθύνεται νότια.
Η νύχτα είναι δύσκολη.













 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ENA ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟΥΣ NIGHT BANDITS ( VIDEO / ΦΩΤΟ )

Βρεθήκαμε τις προβες του Rock συγκροτήματος από την Χαλκίδα και σας παρουσιάζουμε τους NIGHT BANDITS ........