Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΡΟΥΚΕΤΟΦΟΡΟ DRONE ΚΑΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ



Σύμφωνα με το οπτικό υλικό που δημοσιεύτηκε από το σημείο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Γλυκά Νερά, το drone το οποίο κατέπεσε στο σημείο είναι το SARISA SRS-1A, της εταιρείας SAS, όπως αναγράφεται και στο ρύγχος του με λευκά γράμματα.


Η βασική διαμόρφωση υποτίθεται ότι θα περιλαμβάνει διπλό εκτοξευτή για μη κατευθυνόμενες ρουκέτες διαμέτρου 2.75 ιντσών HYDRA 70, κάτι που φυσικά είναι ξεπερασμένο γιατί σε κανένα πεδίο μάχης δεν χρησιμοποιούνται σήμερα μη κατευθυνόμενα πυρομαχικά πλην των ελεύθερης πτώσης χειροβομβίδων ή άλλων εκρηκτικών από FPV.

Το ερώτημα είναι αν το χρησιμοποιούσαν για εναέρια παρατήρηση και έγκαιρη προειδοποίηση για πυρκαγιές, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, κάτι που δεν έγινε και με μεγάλη επιτυχία ή αν έκαναν δοκιμαστική πτήση και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είχαν λάβει άδεια από την ΥΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα τεσσάρων ατόμων προφανώς της εταιρείας είχαν τον χειρισμό του.

Δείτε τη φωτογραφία:

 


Τότε οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν και στη συνέχεια, κατόπιν ελέγχου, τους προσήγαγαν. Τους οδήγησαν στο ΑΤ Παιανίας ενώ έχει ενημερωθεί και η Πυροσβεστική.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χαλκίδα: Θα “φωτίσει” και πάλι ο ήλιος του Αλέξανδρου

Το Σάββατο φτιάχνουμε την τούρτα του γιου μου και πρέπει να μπορεί να την δει από εκεί ψηλά. Κάθε κεράκι που θα ανάψουμε βοηθάει σ' αυτό...