Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Σοβαρές καταγγελίες Παππά για την στατική επάρκεια του δημοτικού σταδίου Χαλκίδας



Θέμα ασφάλειας του δημοτικού σταδίου Χαλκίδας θέτει η αρχιτέκτων μηχανικός  Άννα Παππά με ανάρτηση που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 


Η καταγγελία της επικεφαλής του συνδυασμού “ΝΕΑ ΠΟΛΗ” και προέδρου του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Ευβοίας η οποία συνοδεύεται με σχετικές φωτογραφίες, είναι εξαιρετικά σοβαρή καθώς ζητά “ενδελεχή έλεγχο της στατικής επάρκειας των κερκίδων και των περιμετρικών τοίχων” και καταλήγει με βεβαιότητα ότι υπάρχει “μεγάλη διάβρωση των οπλισμών και σοβαρή αλλοίωση της ποιότητας του σκυροδέματος.”

 Μετά της δημοσιοποίηση των καταγγελιών της κυρίας Παππά ακολούθησε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας, όμως η πρόεδρος του συνδυασμού “ΝΕΑ ΠΟΛΗ” επανήλθε καλώντας τη δημοτική αρχή να διαβεβαιώσει δημόσια ότι “οι κερκίδες πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας”, διατύπωσε ξανά “βάσιμες ανησυχίες” για τη στατική επάρκεια και χαρακτήρισε τις εργασίας που έγιναν από τη δημοτική αρχή ως “εργασίες κουκουλώματος και απόκρυψης των σοβαρότατων προβλημάτων στατικότητας”. 




Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΠΑΠΠΑ

“Το Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας κατασκευάστηκε γυρω στο 1950 με τις υποτυπώδεις αντισεισμικές προδιαγραφές της εποχής.
Θα περίμενε κανείς να είναι το στολίδι της αθλητικής δραστηριότητας ενός από τους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας.

Δυστυχώς, η κατάσταση που επικρατεί, απέχει πολύ από μια τέτοια προοπτική.
Αντικειμενικά είναι μια ΓΕΡΑΣΜΕΝΗ αθλητική υποδομή και επιβάλλεται να γίνει άμεσα ενδελεχής έλεγχος της στατικής της επάρκειας σε ότι αφορά τουλάχιστον τις παμπάλαιες κερκίδες των θεατών και τους περιμετρικούς τοίχους.

Οι επιφανειακές εργασίες τσιμεντοκονίας που γίνονται κατά καιρούς στις κερκίδες για τα νερά και την αισθητική αναβάθμιση, ΔΕΝ επιλύουν τα πολύ πιθανά σοβαρά προβλήματα της στατικής επάρκειας, που ενδέχεται να έχουν λόγω της πολυετούς κατασκευής τους από το 1950.

Ειναι μαθηματικά σίγουρο ότι με την μέθοδο της λήψης δοκιμίων (καρότων) στο μπετό των κερκίδων και γενικά σε όλες τις μόνιμες κατασκευές του γηπέδου,θα φανεί μεγάλη διάβρωση των οπλισμών και σοβαρή αλλοίωση της ποιότητας του σκυροδέματος.

Μόνο έτσι όμως, είναι δυνατόν να ελεγχθεί η στατική τους επάρκεια και ΕΑΝ είναι ασφαλείς να δέχονται μεγάλο φορτίο θεατών σε αγώνες και εκδηλώσεις.

Ταυτόχρονα διαπιστώνουμε:

Σαθρά επιχρίσματα και αποκάλυψη σιδερένιων οπλισμών στους περιμετρικούς τοίχους του γηπέδου.
Κερκίδες χωρίς στέγαστρα πλήρως εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες.
Έλλειψη καθαριότητας
Τοίχος υπό διάλυση στις τουαλέτες.
Έλλειψη ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ‼️παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των αθλητικών συλλόγων.
Έλλειψη κουτιού πρώτων βοηθειών.
Απαρχαιωμένη κεντρική είσοδος και τριτοκοσμικό κουβούκλιο εισιτηρίων.



Στο συγκεκριμένο χώρο αθλούνται καθημερινά πάνω από 600 άτομα- αθλητές συλλόγων, ακαδημίες μικρών παιδιών, μαθητές ΣΜΥ, φοιτητές ΤΕΦΑΑ, υποψήφιοι μαθητές σχολών, απλοί περιπατητές.
Επομένως οι ανάγκες ασφάλειας, συντήρησης και φύλαξης είναι πάρα πολλές.
Το γήπεδο δεν είναι μόνο οι εξωτερικοί χώροι άθλησης και αγώνων(τερέν)που ευτυχώς έχουν ανακαινιστεί πρόσφατα.

Η Δημοτική Αρχή ΟΦΕΙΛΕΙ να δώσει ΔΗΜΟΣΙΑ τεκμηριωμένες απαντήσεις για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κοινού στις κερκίδες και στους εσωτερικούς χώρους μέσω εμπεριστατωμένου ελέγχου ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ όλων των κατασκευών του γηπέδου.

Η γενική ανακατασκευή του γηπέδου που ήταν στις εξαγγελίες της Δημάρχου και στις δυο της θητείες δυστυχώς έχει μείνει στα προεκλογικά φυλλάδια και στην γνωστή υποσχεσιολογία!
ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ οχτώ μήνες μετά τις εκλογές….

Η γενική ανακατασκευή του γηπέδου σε ένα σύγχρονο γήπεδο που θα τιμά τη πόλη,τους αθλητές και τους Δημότες είναι πλέον κάτι παραπάνω από επιτακτική και το απαιτούμε όλοι οι πολίτες του Δήμου Χαλκιδέων!

Δώστε ΤΕΛΟΣ επιτέλους στην αδράνεια και στη στασιμότητα!
Φερθείτε ΥΠΕΥΘΥΝΑ και κάντε τις υποσχέσεις σας ΠΡΑΞΕΙΣ.

Ο Δήμος μας «αιμορραγεί»από παντού και εσείς δυστυχώς αναλώνεστε αποκλειστικά και μόνο σε δημοσιοσχετιστικες πρακτικές.
Οργανωθείτε επιτέλους!
Διανύετε τη δεύτερη θητεία σας και ο Δήμος μας ΔΕΝ θα αντέξει άλλη μια πενταετία ανυπαρξίας, αδιαφορίας και στασιμότητας.”



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Εργασίες του Δήμου Χαλκιδέων στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας


“Εργασίες συντήρησης και επισκευών στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας πραγματοποίησε, κατά τις προηγούμενες ημέρες, ο Δήμος Χαλκιδέων, με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση και τη λειτουργική και ασφαλή χρήση του.


Συγκεκριμένα:
Απομακρύνθηκαν όλα τα σαθρά τμήματα, επιδιορθώθηκαν και ελαιοχρωματίστηκαν τα αποδυτήρια
Τοποθετήθηκε νέος κλωβός ασφαλείας σφύρας/δίσκου αγώνων (με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας)”





ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΠΑΠΠΑ

“Αμέσως μετά τη πρωινή μου ανάρτηση για το Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας,εξεδόθη δελτίο τύπου από τη Δημοτική Αρχή,περί «δήθεν» εργασιών συντήρησης και επισκευών στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας,με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση και τη λειτουργική και ασφαλή χρήση του.

Εγώ θα τις ονόμαζα ΕΠΙΕΙΚΩΣ εργασίες «κουκουλώματος και απόκρυψης» των σοβαρότατων προβλημάτων στατικότητας των κερκίδων του σταδίου.

Οι παρακάτω φωτογραφίες με τα διαβρωμένα σίδερα του οπλισμού και τα σαθρά επιχρίσματα κάτω από τις κερκίδες,αποδεικνύουν περίτρανα τις βάσιμες ανησυχίες μας.

Ας βρεθεί έστω και ΕΝΑΣ από τη Δημοτική Αρχή να μας διαβεβαιώσει ΔΗΜΟΣΙΑ ότι οι κερκίδες πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας και να μας καθησυχάσει ,αφού ληφθούν φυσικά ,τα απαραίτητα δοκίμια για τον οπλισμό και το σκυρόδεμα.Γιατί από ψέμα και παραπληροφόρηση έχουμε χορτάσει…

Μην αποπροσανατολίζετε το κόσμο με τις δήθεν εργασίες σας για τη ασφάλεια του γηπέδου.
Καμαρώστε το στάδιο μας από τα ενδότερα….”


https://starsports.gr/





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχίζει το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών

Αρχίζει  όπως όλα δείχνουν σύντομα το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών