Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Πολιορκούν τη Θεσσαλονίκη οι αγρότες



«Συνεχίζουμε, περιμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει ουσιαστικές λύσεις. Τα μπλόκα δυναμώνουν κάθε μέρα», ανέφερε στο Newsbomb.gr ένας από τους πρωτεργάτες των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων, ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας - 



Οι κινητοποιήσεις των αγροτών που είναι σε εξέλιξη και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη - Με το βλέμμα στις Βρυξέλλες οι αγρότες - Πάνε τρακτέρ στην Agrotica

 Να μην «κοπεί» η χώρα στα δύο η χώρα επιθυμεί η κυβέρνηση, που ζυγίζει τα οικονομικά περιθώρια για να... κλειδώσει πρόσθετες παρεμβάσεις για τους αγρότες.

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ημέρες, καθώς θα φανεί αν τα όσα θα πει η κυβέρνηση θα ικανοποιήσουν τους αγρότες ή θα πυκνώσουν τα μπλόκα. Τα βλέμματα στρέφονται κυρίως στη Θεσσαλονίκη όπου διοργανώνεται η έκθεση Agrotika και οι αγρότες σκοπεύουν να κάνουν αισθητή της παρουσία τους.

Σύμφωνα με όσα λένε στο Newsbomb.gr παραγωγοί που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις σήμερα στη συμπρωτεύουσα συγκεντρώνονται 300 τρακτέρ από τις γύρω περιοχές, ενώ αύριο θα φτάσουν με λεωφορεία και αυτοκίνητα αγρότες από όλα τα μπλόκα της χώρας για το μεγάλο συλλαλητήριο.


Το αγροτικό ζήτημα δεν περιλαμβάνεται επισήμως στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Θεωρείται όμως βέβαιο από Ευρωπαίους διπλωμάτες ότι είτε στο περιθώριο, είτε στο τραπέζι της Συνόδου, θα τεθεί προς συζήτηση από Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις των αγροτών σε αρκετές χώρες μέλη της ΕΕ.

Τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα προσέρχονται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αρκετές εκατοντάδες τρακτέρ και χιλιάδες αγρότες από το Βέλγιο και άλλες χώρες της ΕΕ αναμένεται ότι θα έχουν ήδη κατακλύσει την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, ζητώντας χαλάρωση των μέτρων της Πράσινης Συμφωνίας και της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδώνει το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ μέσα στις πόλεις

«Κλείδωσε», όπως όλα δείχνουν, παρά τις μεγαλες αντιδράσεις,  η θέσπιση του μέγιστού ορίου ταχύτητας  στα αστικά κέντρα στα 30 χιλιόμετρα τη...