Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Αγρότες: «Πρόθεσή μας είναι να κατέβουμε με τα τρακτέρ στην Αθήνα»



Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων «δείχνουν» οι αντιδράσεις των αγροτών μετά τη συνάντηση της δεκαπενταμελούς αντιπροσωπείας τους με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.


Από την πλευρά της η κυβέρνηση κρατάει σκληρή στάση, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να απαντά στο αίτημα τους για νέα συνάντηση μαζί τους, λέγοντας πως είναι ανοιχτός στον διάλογο, αλλά μόνο αν ανοίξουν οι δρόμοι.

Οι περισσότεροι αγρότες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι, τάσσονται υπέρ της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και προτείνουν ακόμη και κάθοδο με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.

«Πρόθεση μας είναι να κατέβουμε με τα τρακτέρ στην Αθήνα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατύκαμπου, Γιάννης Κουκούτσης

Το ρυθμό που θα ακολουθηθεί τις επόμενες μέρες έδωσαν πρώτοι οι αγρότες του Πύργου που πραγματοποίησαν πορεία με τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της πόλης και πέταξαν φρούτα, λαχανικά, σιτηρά και γάλα μπροστά στο δημαρχείο.

Οι αγρότες της Επανομής, στη Θεσσαλονίκη, πήραν με τη σειρά τους απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

 Αξίζει να σημειωθεί πως οι παραγωγοί είναι χωρισμένοι στα δύο, καθώς κάποιοι προτείνουν αποκλιμάκωση και άλλοι δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τη μείωση του κόστους παραγωγής και ζητούν την κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 19,00 στην τελετή αποκαλυπτηρίων της πλακέτας ιδρύσεως του Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας.