Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ


Μία απόφαση - μεταξύ πολλών και σημαντικών - ξεχωρίζουμε από την εξαιρετικά πλούσια και παραγωγική σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου.


Μία ιστορική απόφαση για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την αποκατάσταση και αξιοποίηση της Οικίας Σφουντούρη στο Δίστομο με σκοπό την επέκταση του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού.
Ελήφθη σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία και είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη των νεκρών μας, αλλά και για να μη λησμονηθεί ποτέ το μέγεθος της ναζιστικής θηριωδίας.
Το έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας και ευχαριστώ θερμά για την - ομόφωνη - απόφαση το σύνολο των μελών και των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση και στήριξαν την πρόταση· «Στερεά Υπεροχής», «Πατρίδα μας η Στερεά», «Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας», «Ελεύθερη Στερεά», «Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα» και όλους τους ανεξάρτητους Περιφερειακούς Συμβούλους.
Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η υλοποίηση έργων και δράσεων, όπως:
· Αναβάθμιση χώρων 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Δήμου Ερέτριας,
· Προμήθεια Αναβατορίου ΑμεΑ & ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την οικία Παπανικολάου,
· Προμήθεια ζωοτροφών για την έκτακτη στήριξη πληγέντων κτηνοτρόφων του Δήμου Καρύστου,
· Επικαιροποίηση μελέτης τοπογραφικών εργασιών νέου κτηματικού καθεστώτος και των εργασιών ισοπεδώσεων συστηματοποιήσεων των αγροτεμαχίων Αναδασμού Μόρνου,
· Αποκατάσταση Κοινοτικού Οικήματος Γραβιάς,
· 17ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ - Docfest 2023,
· Βράβευση μαθητών μαθητριών Εισαγωγικών Εξετάσεων έτους 2023.
Τέλος, εγκρίναμε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των ακόλουθων συμβαλλομένων:
- Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Τοποθέτηση Αντικεραυνικού Συστήματος και Ενεργειακή Αναβάθμιση Ορειβατικού Καταφυγίου Μ. Δέφνερ στον Παρνασσό».
- Βουλή των Ελλήνων, ΥΠΠΟ, Δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) για το έργο με τίτλο: «Δημιουργία Μουσείου Βιολογικής Ωκεανογραφίας στη Λίμνη Ευβοίας».
- Δήμος Δωρίδας για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Ασφαλτοστρώσεις Τμήματος Παραλιακής Οδού και Τοπικές Επεμβάσεις Διευθέτησης Ομβρίων Υδάτων Εντός του Οικισμού ΧΑΝΙΑ της Τ.Κ. Τριζονίων της ΔΕ Τολοφώνας».
- Κοινωφελές Μυλωνοπούλειο Ίδρυμα για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Αποπεράτωση ΚΠΕ Κύμης - Μυλωνοπούλειο».
- Δήμος Μακρακώμης για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Ολοκλήρωση Εργασιών Πολιτιστικού Κέντρου Περιβολίου».
- Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Ι.Μ. Βαρνάκοβας».
- Δήμος Δομοκού για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Μικροπαρεμβάσεις σε κτηριακές υποδομές αρμοδιότητας του Δ. Δομοκού».
- Δήμος Καρπενησίου για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Βλαβών - Τεχνικά –Ασφαλτοστρώσεις Οδικού Δικτύου Δήμου Καρπενησίου».
Όλ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τιμήθηκαν οι Άγιοι μάρτυρες και οι πρόσφυγες της Μικρασιατικής τραγωδίας

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Προκόπι Ευβοίας τιμήθηκε η μνήμη των αγίων μαρτύρων τη...