Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Με δύο νέες υδατοδεξαμενές ενισχύθηκε η πυροπροστασία του Οικισμού Γέροντα του Δήμου Ερέτριας



Την Παρασκευή 25/8 με ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας, μεταφέρθηκαν στην περιοχή Γέροντας του Δήμου Ερέτριας και τοποθετήθηκαν δύο δεξαμενές ύδατος χωρητικότητας 33.000 λίτρων η καθεμία, προκειμένου για την ενίσχυση της πυροπροστασίας του ημιορεινού οικισμού, που αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα σε ανάγκες νερού.



Οι δεξαμενές τοποθετήθηκαν σε εμφανή και προσβάσιμα σημεία για τα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες η εγκατάστασής τους και η πλήρωση νερού. Ενώ παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός - απολύμανση μίας προϋπάρχουσας δεξαμενής στην ίδια περιοχή.

Τη διαδικασία τοποθέτησης των δεξαμενών ενίσχυσαν με την παρουσία τους ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μέλος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, μέλη του εθελοντικού σώματος ΕΣΔΔΕ και του Κυνηγετικού Συλλόγου Ερέτριας.



Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας στις 25/8/2023 αναφέρει τα εξής:





ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ TMHMA
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ



"Σήμερα 25 Αυγούστου 2023 πραγματοποιήθηκε η μεταφορά δύο υδατοδεξαμενών στο Γέροντα για την πυροπροστασία του Οικισμού που αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα σε ανάγκες νερού.


Πρόκειται για δύο πλαστικές δεξαμενές χωρητικότητας 33.000 λίτρων. Οι δεξαμενές
τοποθετήθηκαν σε εμφανή και προσπελάσιμα σημεία για τα πυροσβεστικά οχήματα και θα καλύπτουν ανάγκες πυρόσβεσης.


Τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός - απολύμανση μίας
προϋπάρχουσας δεξαμενής στην ίδια περιοχή στην οποία παρατηρήθηκαν καθιζάνοντα και επιπλέοντα στερεά."


 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδώνει το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ μέσα στις πόλεις

«Κλείδωσε», όπως όλα δείχνουν, παρά τις μεγαλες αντιδράσεις,  η θέσπιση του μέγιστού ορίου ταχύτητας  στα αστικά κέντρα στα 30 χιλιόμετρα τη...