Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας από τον Δήμο Χαλκιδέων



Με την Πρόεδρο κ. Βασιλική Δανέλλη- Μυλωνά και εκπροσώπους του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», τον κύριο Michael Woodford, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος Safer Roads Foundation (SRF) του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και τη κ. Nancy Somavilla, μέλος του συμβουλίου του Ιδρύματος SRF, συναντήθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ.Έλενα Βάκα, την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023, για θέματα συνεργασίας του Δήμου και του Ινστιτούτου, σχετικά με την ενίσχυση της ασφάλειας πεζών και οχημάτων.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Παπανδρέου, στο ύψος του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζονται τα: 3ο Λύκειο, 7ο Γυμνάσιο και 11ο Δημοτικό, παρουσία και του Διευθυντή του 3ου Λυκείου κ. Αγγελή Ιωάννη. Συζητήθηκε η βελτίωση της υπόγειας διάβασης, που θα ενισχύσει την Οδική Ασφάλεια στην περιοχή και θα συμβάλλει στη διασφάλιση της ακεραιότητας των 600 και πλέον μαθητών και όλων όσων τη χρησιμοποιούν.
Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν αποφασιστεί να γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:
🚏Εγκατάσταση πληροφοριακών πινακίδων κινδύνου, λόγω διέλευσης μαθητών με φωσφορίζον πλαίσιο, προειδοποιητικά LED φώτα και ηλιακό συλλέκτη
⚠️Αντικατάσταση των υπαρχόντων πληροφοριακών πινακίδων υπόγειας πεζοδιάβασης με νέες, με φωσφορίζον πλαίσιο
🚥Εγκατάσταση πινακίδων υπόδειξης – ένδειξης ταχύτητας και συλλογής κυκλοφοριακών δεδομένων, που θα συνοδεύονται από πινακίδα αναγραφής του ορίου ταχύτητας
Επιπλέον, κατά τη συνάντηση, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
🚸Κατασκευή έξυπνης διάβασης στη Λεωφόρο Παπανδρέου (στο ύψος του καταστήματος Jumbo)
⚠️Στις ήδη υπάρχουσες έξυπνες διαβάσεις, που έχουν κατασκευαστεί από τον Δήμο Χαλκιδέων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο, στην περιοχή Έξω Παναγίτσας και στην περιοχή Καμάρες, θα τοποθετηθούν, επιπλέον, ειδικά ραντάρ ταχύτητας.
Όλες οι εν λόγω παρεμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Η Δήμαρχος ευχαρίστησε την κ. Μυλωνά και τον κ. Woodford και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξαιρετική συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και το σπουδαίο έργο που επιτελούν για ασφαλείς δρόμους, με στόχο την προστασία της ζωής και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υδραυλικός πιάστηκε στο κ@@@@@ με 80χρονη

Μια απίθανη αποκάλυψη έχει προκαλέσει σάλο στη Χαλκίδα, αποκαλύπτοντας ένα αναπάντεχο περιστατικό, που ενδεχομένως να δικαιολογεί τη δυσκολί...