Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Αμάρυνθος: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ανασκαφικού έργου 2020-2023



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023, στην κεντρική πλατεία Αμαρύνθου, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ανασκαφικού έργου 2020-2023 στο ιερό της Αμαρυσίας Αρτέμιδος από την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα.





Στην εκδήλωση υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, του Δήμου Ερέτριας και του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού & Οικολογικού Συλλόγου Αμαρύνθου, απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ερέτριας, κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, κ. Δημήτριος Χριστοδούλου.

Η παρουσίαση της ομάδας ανασκαφής και του σημαντικού της έργου έγινε από τον επιστημονικό Γραμματέα της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής Τ. Κrapf και τη συνάδελφο του, μέλος της ανασκαφικής ομάδας, Τ. Saggini, ενώ έκλεισε με την προσφορά τιμητικών δώρων στους αρχαιολόγους τόσο από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού όσο και από τον Δήμαρχο.

Ο Δήμος Ερέτριας για άλλη μια φορά ευχαριστεί την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή για το έργο της και την προσφορά της στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας.


 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1ο Συμπεριληπτικό Παιδικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

  Ο Δήμος Χαλκιδέων, με αφορμή τη συμπλήρωση 1 έτους λειτουργίας του Γραφείου ΑμεΑ, διοργανώνει το 1ο Συμπεριληπτικό Παιδικό Φεστιβάλ Χαλκίδ...