Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ



Ποιοί είναι οι "Σπαρτιάτες"

Το κόμμα γεννήθηκε επίσημα το 2017, με την κατάθεση στον Άρειο Πάγο της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου φορέα, και με μία πρώτη ματιά αμέσως καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για ένα κόμμα με ακροδεξιά, υπερσυντηρητική και υπερεθνιστική ρητορική.


Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους (η οποία τις περισσότερες φορές δεν λειτουργεί) οι "Σπαρτιάτες" εκφράζουν "σε πραγματικό και απόλυτο βαθμό την λαϊκή πατριωτική Δεξιά, το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια", αυτοαποκαλούνται ως "θεματοφύλακες των πατροπαράδοτων αρχών και αξιών του Ελληνισμού" και τιμούν "τις παραδόσεις μας που σήμερα εκλείπουν από την δημόσια ζωή της χώρας".

"Είμαστε ο σιδηρούς βραχίονας και το πραγματικό ανάχωμα που θα ανακόψει τον κατήφορο και το ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων όχι μέσα από λόγια αλλά με έργα που εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν όλους τους Ελληνόψυχους.

Πάντα ταγμένοι να φυλάμε Θερμοπύλες ξεκινάμε και όσοι πιστοί προσέλθετε…" αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Περισσότερα πράγματα για το νέο αυτό πολιτικό σχηματισμό μαθαίνουμε όμως από τις αναρτήσεις του επικεφαλής του κόμματος στο Facebook, Βασίλη Στίγκα, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως, commander of the Spartans (διοικητής των Σπαρτιατών).

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο Βασίλης Στίγκας καλεί τους ψηφοφόρους "να υπερασπιστούν την δημοκρατία μας, το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας", ψηφίζοντας φυσικά τους "Σπαρτιάτες".

Εντύπωση προκαλεί η ανάρτηση που είχε κάνει στις 21 Μαΐου, όπου και επιτέθηκε στον επικεφαλής του κόμματος ΝΙΚΗ, Δημήτρη Νατσιό, χαρακτηρίζοντας τον βαλτό και επικίνδυνο.

"Πολλά λέγονται αυτές τις ημέρες για το κόμμα - κομήτη του δασκαλάκου Νατσιού που θέλει να μπει στην βουλή.

Εγώ αυτό που ξέρω από προσωπική εμπειρία ο Νάτσιος την περίοδο 2015 συμμετείχε στο κόμμα Ρίζες με επικεφαλής τον δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρο,και παρόλο που ηταν στην διοικούσα επιτροπή κυριολεκτικά ήταν αφαντος.

Ούτε μια εμφάνιση,ούτε μια παρουσία ούτε μια ομιλία με πολιτική θέση και άποψη.

Μόνο γύρναγε στις εκκλησίες και ακολουθούσε κατά πόδας..Μητροπολίτες με αστραφτερες Μερσεντές βγάζοντας χριστιανικούς λόγους.

Το 2018 όταν τον συνάντησα στο Κιλκίς με συνεργάτιδα μου,του κάναμε πρόταση να συμμετάσχει στο πολιτικό φορέα "Σπαρτιάτες".

Επί έξι μήνες κρυβόταν σαν λαγός και δεν είχε το θάρρος να απαντήσει αντρίκια εάν δέχεται η όχι.

Η εντύπωση που αποκόμισα από αυτόν τον άνθρωπο είναι ότι δεν έχει το θάρρος της γνώμης του, είναι κρυψίνους, και άσχετος με την πολιτική κατάσταση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Εν ολίγοις πιστεύω ότι είναι βαλτός και επικίνδυνος".

 Σε γενικές γραμμές, η ρητορική του κόμματος εξαντλείται στο "ξεπούλημα της Μακεδονίας", στους "προδότες πολιτικούς" και τους "λαθροεισβολείς".

Ως προς το πολιτικό του παρελθόν, ο Βασίλης Στίγκας είχε αποκαλύψει πως είχε ακολουθήσει τον Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Ανοιξη, είχε πάει στο κόμμα ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη και στις ΡΙΖΕΣ ενώ ήταν μέλος και της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης (ΕΛΑΣΙΝ).

Tον Μάιο του 2020 ο Βασίλης Στίγκας είχε μοιραστεί το πάνελ στην εκπομπή ΕΛΑΣΥΝ, στο κανάλι EXTRA, με το καταδικασμένο μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό, ο οποίος τότε είχε ιδρύσει την Εθνική Λαϊκή Συνείδηση (Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υδραυλικός πιάστηκε στο κ@@@@@ με 80χρονη

Μια απίθανη αποκάλυψη έχει προκαλέσει σάλο στη Χαλκίδα, αποκαλύπτοντας ένα αναπάντεχο περιστατικό, που ενδεχομένως να δικαιολογεί τη δυσκολί...