Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Επίσκεψη σήμερα στα νότια του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στους πανέμορφους Αγίους Αποστόλους και το Χερόμυλο, στις καταπράσινες Πετριές και στον ιστορικό Δύστο.
Περπατήσαμε μαζί με τους συναδέλφους μας στον α’ βαθμό της αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους φορέων και συμπολίτες μας, ακούγοντας περισσότερο, μιλώντας λιγότερο, απολαμβάνοντας πάνω από όλα την επαφή με τους ανθρώπους μας και με τα μοναδικά μέρη που κοσμούν το νησί μας.


Πρώτη μας στάση η χρυσαφένια παραλία του Χερόμυλου, στις παρυφές της οποίας βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα του νησιού μας, με την κατασκευή σύγχρονου ξενοδοχειακού συγκροτήματος πέντε αστέρων. Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να βρίσκεται με πράξεις δίπλα σε τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες, και να τις υποστηρίξει με κάθε τρόπο, ως προάγγελους και άλλων αντίστοιχων επενδύσεων στο τουριστικό μας προϊόν που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας. Αυτός είναι και ο λόγος που κατόπιν αιτήματος της Δημοτικής Αρχής, θα εξετάσουμε σοβαρά τη δυνατότητα ασφαλτόστρωσης της οδικής αρτηρίας που οδηγεί από τις Πετριές στην παραλία Χερόμυλου με πιστώσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στη συνέχεια βρεθήκαμε στους Αγίους Αποστόλους όπου παρουσιάσαμε το παραδοτέο της ακτομηχανικής μελέτης που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της παραλίας και της απειλής της παράκτιας ζώνης δυτικά του αλιευτικού καταφυγίου. Έχοντας καταλήξει μέσα από αυτήν στην τελική προτεινόμενη λύση, προχωρούμε άμεσα με πιστώσεις ύψους €100.000 στη δημοπράτηση της οριστικής τεχνικής μελέτης και εξασφάλιση περιβαλλοντικών όρων και λοιπών εγκρίσεων, που θα μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε τους απαραίτητους πόρους και να υλοποιήσουμε το σημαντικό αυτό έργο. Διαδικασία χρονοβόρα η αλήθεια, αλλά τόσο εμείς όσο και οι κάτοικοι και επαγγελματίες των Αγίων Αποστόλων έχουμε τη βούληση και την επιμονή να φτάσουμε μέχρι τη γραμμή του τερματισμού.
Και για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο, την αποπεράτωση του γηπέδου Δύστου, όπου μετά από χρόνια προσμονής, καταφέρνουμε να δημοπρατήσουμε το έργο και να είμαστε πολύ κοντά, εντός τριμήνου, στην υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη των εργασιών. Το έργο προϋπολογισμού €550.000 αφορά την κατασκευή αποδυτηρίων και λοιπών υποστηρικτικών χώρων επιφάνειας 278 τ.μ. και κερκίδων χωρητικότητας 720 θέσεων, προσδοκούμε δε οτι θα βάλει τις βάσεις για να μεταμορφωθεί το γήπεδο Δύστου σε μια πραγματική κοιτίδα αθλητισμού και πολιτισμού.















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ENA ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟΥΣ NIGHT BANDITS ( VIDEO / ΦΩΤΟ )

Βρεθήκαμε τις προβες του Rock συγκροτήματος από την Χαλκίδα και σας παρουσιάζουμε τους NIGHT BANDITS ........