Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ

 



ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ και ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.







Ο Συντονισμός σπουδαστών/τριών δραματικών σχολών από το κατειλημμένο κτίριο Τσίλλερ χαιρετίζει την κατάληψη των δύο τμημάτων. Μετά την κατάληψη του κτιρίου Τσίλλερ, του Βασιλικού Θεάτρου, του κτιρίου ΡΕΞ, του θεάτρου "Απόλλων" και των καταλήψεων των δραματικών σχολών του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βόρειου Ελλάδος, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, η πρώτη κατάληψη Πανεπιστημιακών τμημάτων, για τον αγώνα των καλλιτεχνών μετά την εφαρμογή του Π.Δ. 85/22, έρχεται να δυναμώσει τη φωνή όλων μας!
Στις 09/02/23 τα δύο τμήματα καλών τεχνών του ΠΑΠΕΛ τέθηκαν υπό κατάληψη στηρίζοντας τον κοινό μας αγώνα απέναντι στην κυβερνητική αδιαφορία για τον πολιτισμό και λαμβάνοντας θέση για την αναγνώριση των κατοχυρωμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων τους και την επαρκή ενημέρωση ως προς το αντικείμενο των σπουδών τους, ειδικά μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η κατάληψη του Τσίλλερ στηρίζει όλα τα σχετικά αιτήματα όπως και την απαίτηση της οριστικής απομάκρυνσης του Α.Τ., πρώην αντιπρύτανη του ΠΑΠΕΛ, μετά από πλήθος καταγγελιών εις βάρος του για παρενοχλήσεις και απειλές.
Στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι/α στις/στους/α Φοιτήτριες/τές/τα της
Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου.
Σε αυτό τον αγώνα για την τέχνη μας είμαστε όλοι/ες/α μαζί.
είμαστε πολλοί.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΣΙΛΛΕΡ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ENA ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟΥΣ NIGHT BANDITS ( VIDEO / ΦΩΤΟ )

Βρεθήκαμε τις προβες του Rock συγκροτήματος από την Χαλκίδα και σας παρουσιάζουμε τους NIGHT BANDITS ........