Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Ράλλυ Μόντε Κάρλο - Η παράσταση αρχίζει στο WRC



Αναμονή τέλος, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ξεκινά με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο – Ενημερωθείτε για τον αγώνα, τα νέα των ομάδων και το τηλεοπτικό πρόγραμμα.


Η αναμονή για τους φίλους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ έφτασε στο τέλος της καθώς τις επόμενες ημέρες ξεκινά το Ράλλυ Μόντε Κάρλο (19-22 Ιανουαρίου), το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς του θεσμού.

Ομάδες και πληρώματα βρίσκονται ήδη στο Πριγκιπάτο του Μονακό για τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς και όλοι περιμένουν με αγωνία τη δεύτερη υβριδική σεζόν του WRC.


Το ξεχωριστό Ράλλυ Μόντε Κάρλο

Το Ράλλυ Μόντε Κάρλο δεν έχει αποκτήσει τυχαία την φήμη του διασημότερου αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Το εκπληκτικό θέαμα στις εντυπωσιακές ειδικές διαδρομές των γαλλικών Άλπεων, οι ενθουσιώδεις θεατές αλλά κυρίως, ο απρόβλεπτος χαρακτήρας έχουν καταστήσει το Ράλλυ Μόντε Κάρλο σε αγώνα-θρύλο που ξεφεύγει από τα όρια του WRC.

Η κοσμοπολίτικη αύρα του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, με την εκκίνηση εμπρός από το Καζίνο στο Μονακό, αποτελεί σήμα-κατατεθέν για όλο το πρωτάθλημα, ενώ η παρουσία αρκετών celebrities προσθέτει πόντους στη φήμη του διάσημου αγώνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι καιρικές συνθήκες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα του αγώνα, με την επιλογή των κατάλληλων ελαστικών να έχει μεγάλη σημασία. Η ευμετάβλητη πρόσφυση στις ειδικές διαδρομές, καθιστά την σωστή επιλογή ελαστικών ζωτικής σημασίας, ενώ η παρουσία έμπειρων gravel crews για επιβεβαίωση-διόρθωση των σημειώσεων μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ακόμη και αν τα παραπάνω υλοποιηθούν σωστά, μπορεί εν τέλει να μην προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς στα γαλλικά βουνά, οι αγωνιζόμενοι από ειδική σε ειδική (διαδρομή) μπορεί να συναντήσουν από στεγνή και βρεγμένη άσφαλτο, μέχρι χιόνι-πάγο ή μαύρο πάγο.

Με γνώμονα όλα αυτά έχουμε και τον παράγοντα τύχη που παίζει σημαντικό ρόλο στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ενώ η εμπειρία σε συνδυασμό με την υπομονή μπορούν να κάνουν τη διαφορά








Επιμέρους ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Μόντε Κάρλο θα μεταδοθούν ζωντανά από την Cosmote Sport 5HD

Ωράριο μεταδόσεων (ώρα Ελλάδος)

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου

SS1 La Bollene-Vesubie – Col de Turini 1, 21:00

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου

SS3 Roure / Beuil 1, 10:05

SS4 Puget-Theniers / Saint Antonin 1, 11:20

SS5 Brianconnet – Entrevaux 1, 12:25

Σάββατο 21 Ιανουαρίου

SS9 Le Fugeret / Thorame-Haut 1, 09:20

SS10 Malijai / Puimichel 1, 11:00

SS11 Saint-Geniez / Thoard 1, 12:16

SS11 Ubraye / Entrevaux 1, 13:15

Κυριακή 22 Ιανουαρίου

SS16 La Bollene-Vesubie – Col de Turini 2, 11:00

SS17 Luceram / Lantosque 2, 11:40

SS18 La Bollene-Vesubie/Col de Turini 3 Wolf Power Stage, 13:00





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ENA ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟΥΣ NIGHT BANDITS ( VIDEO / ΦΩΤΟ )

Βρεθήκαμε τις προβες του Rock συγκροτήματος από την Χαλκίδα και σας παρουσιάζουμε τους NIGHT BANDITS ........