Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Η ΠΡΩΤΗ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ FIFA.


Η ιστορία με την εγκυμοσύνη της διεθνούς Ισλανδής, Sara Bjork Gunnarsdottir, δείχνει ότι όλες οι ποδοσφαιρίστριες χρειάζονται προστασία.
Η Sara Bjork έγινε η πρώτη κερδισμένη ποδοσφαιρίστρια μέσω των νέων Κανονισμών Μητρότητας της FIFA, που τέθηκαν σε εφαρμογή το 2021.
Το 2020 πήγα στη Λυών.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την κατάκτηση του Champions League. Το ότι σκόραρα στον τελικό του Champions League και η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν μια από τις πιο περήφανες στιγμές της καριέρας μου.




Η Sara Bjork έμεινε έγκυος τη δεύτερη σεζόν στην ομάδα της Λυών ενώ είχε συμβόλαιο και για την επόμενη.
Για εκείνη και τον σύντροφο της ήταν μια από τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής τους. Για την ομάδα της Λυών όμως όχι όπως αποδείχθηκε.
Παρόλο που έκανε προπόνηση κατά τη διάρκεια όλης της εγκυμοσύνης της, από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε κι έτσι επέστρεψε στην Ισλανδία για τον τοκετό κοντά στην οικογένειά της.
Η ομάδα όμως της Λυών όμως σταμάτησε να της στέλνει το μισθό της. Η Sara Bjork και ο ατζέντης της, γνωρίζοντας τους κανονισμούς μητρότητας, προχώρησαν με τη βοήθεια της FIFPRO καταθέτοντας την υπόθεση στη FIFA.
Μετα το εκπληκτικό, απερίγραπτο συναίσθημα να γίνω μητέρα επέστρεψα πίσω στην ομάδα. Οι άνθρωποι όμως του συλλόγου μου συμπεριφέρονταν διαφορετικά.
Με έκαναν να νιώθω άσχημα που έγινα μητέρα.
Η ίδια συνέχισε να είναι μέλος της ομάδας κατακτώντας ακόμα ένα Champions League ενώ ταυτόχρονα είχε στη FIFA ανοικτή υπόθεση εναντίων της ομάδας της, διεκδικώντας το μέρος του μισθού της κατά τη διάρκεια της άδειας εγκυμοσύνης της.
Η απόφαση από την αγωγή της FIFPRO ήταν ξεκάθαρη. Ο σύλλογος διατάχθηκε να μου πληρώσει τους απλήρωτους μισθούς, όλο το ποσό που ζήτησα και ακριβώς αυτό που μου χρωστούσε.
Η FIFA σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν την ευθύνη να με προσέχουν, και δεν το έκαναν. Η Λυών αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση.»
Η Sara Bjork Gunnarsdottir πλέον αγωνίζεται στην Ιταλία με τα χρώματα της Γιουβέντους.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ENA ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟΥΣ NIGHT BANDITS ( VIDEO / ΦΩΤΟ )

Βρεθήκαμε τις προβες του Rock συγκροτήματος από την Χαλκίδα και σας παρουσιάζουμε τους NIGHT BANDITS ........